Päiväkirja 9.11.2017

Tänään on ollut mainio päivä. Uutta ja ihmeellistä isä asioissa, Emil on ollut taas koko päivän yhtä hymyä ja vähän uusia ajatuksia IsiBusineksistakin. Ja se miksi olen niin innoissaan tällaisesta melko normaalista hyvästä päivästä, on se, että eilen oli vähemmän hyvä koti-isä päivä. Ehkä semmoinen päivä mistä normaalisti varoitellaan poikien saunailloissa jos joku suunnittelee jäävänsä kuukaudeksi tai kahdeksi lapsen kanssa kotiin. Onneksi meillä niitä on harvoin, mutta toisaalta niiden olemassa olo taasen saa normaalit päivät tuntumaan paljon paremmalta.
Eilen eli 8.11.2017. Aloitetaan eilisestä, niin saadaan se puoli purettua ensin ja kun teksti loppuu hyvän päivän kertomuksiin niin kaikille lukijoille jää hyvä mieli. Tosiaan toissa yönä Emil oli todella levoton ja noin tunnin välein kaipasi tuttia ja hellittelyä. Todennäköisesti vatsa oli kipeänä, hampaita tulossa tai jotain muuta mystistä mikä sai pojan itkuiseksi. Ja loppujen lopuksi klo 06.00 muutamien nukuttujen hetkien jälkeen noustiin Emilin kanssa syömään. Sen jälkeen oikeastaan koko päivä oli tokkuraista kotona pyörimistä, Emil nukkui kyllä hyviä päikkäreitä, mutta isi ei. Tuntui, että monikin pieni asia otti päivän mittaan päähän ja illalla olisi ollut vielä tekemistä yhden uuden yrityksen asioissa johon lähdin mukaan sijoittamalla hiukan pääomaa ja antamalla käyttöön oman tietotaitoni. Siitä huolimatta, että tuosta yrityksestä tulee mainio juttu ja koko tiimi joka siinä on mukana, uhkuu intoa tehdä juttuja sen onnistumiseksi, niin olin erittäin epämotivoitunut tekemään sovittuja juttuja. Tein ne kuitenkin, jotta homma etenee sovitusti ja yritys pääsee ensi viikolla aloittamaan kaupallisen toiminnan. Nekin jutut joille normaalisti Emilin kanssa yhdessä naureskellaan kuten kakkavaipan vaihto ja hoitopöydällä isin päälle pissiminen eivät huvittaneet yhtään päin vastoin ottivat päähän. Tunsin monella hetkellä samoin kuin Petteri Summasen esittämä roolihahmo synkkinä hetkinä Yösyöttö elokuvassa. Suosittelen sen katsomista kaikille pienen lapsen vanhemmille, se oli hauska elokuva. Loppujen lopuksi nyt kun mietin eilistä niin en edes muista kovin paljoa eilisestä sen verran tokkurassa olin.
Viime nukuttiin kaikki hyvin, Emil heräsi syömään vasta aamulla klo 5 aikaan ja sen jälkeen jatkoimme unia yhdeksään. Emil siis syö normaalisti iltavellin kymmenen yhdentoista aikaan illalla ja sitten aamuyöstä Tiina imettää Emilin kerran. Heti aamulla herättyämme olimmekin iloisella tuulella ja hassuttelimme Emilin kanssa heti sängystä noustuamme niin, että Emilin kikatus täytti olohuoneen. Muut olivat lähteneet jo töihin ja kouluhin niin saimme rauhassa leikkiä hönöjä Emilin kanssa. Aamu maidon jälkeen Emil leikki ja opetteli uusia liikkumismuotoja olohuoneen lattialla ja minä join aamukahvit sekä luin päivän Kalevan. Minulla ei ole ollut vuosiin enää tapana lukea aamu kiireessä perinteistä sanomalehteä, mutta nyt olen koti-isänä lukenut lehden lähes joka aamu. Jollain tavalla tykkään tuosta perinteisestä yhdistelmästä aamukahvi ja paperille painettu sormet musteella likaava sanomalehti. Se on jollain tavalla rentouttava hetki. Aamukahvien ja aamutoimien jälkeen Emil otti aamupäivä unet. Ja Emilin nukkuessa minä hoidin uudet Rukan asunnon vuokrausvaraukset ja tein kotitöitä. Kun Emil heräsi unilta niin syötin Emilin, puettiin ulkovaatteet päälle ja lähdettiin kohti yhteistä seikkailua NEUVOLAA.
Ensimmäistä kertaa olimme tänään neuvolassa ilman äitiä. Vaikka olen aina osallistunut neuvola käynteihin Emilin ja Tiinan kanssa tuntui miehissä sinne meno jännittävältä. Olimme ajallaan neuvolassa ja neuvolan täti pyysi meidät sisään. Juttelimme niitä näitä ja kehuin kuinka hyvin meillä oli Emilin kanssa mennyt. Olin ylpeä koti-isä. Juttelimme Emilin ruokailuista, nukkumisesta ja muistakin Emilin hoitamiseen liittyvistä jutuista. Oikeastaan ensimmäisen kerran minulla tuli tunne, että myös minulla oli rooli tuon mukavan neuvola tädin silmissä. Normaalisti minulla on ollut semmoinen olo ettei neuvolan täti ole kiinnostanut isi jutuista vaan äidin kanssa on juteltu ja isi on ollut enemmin vain kuulolla. Mutta tänään kaikki oli toisin ja meillä oli todella mukavaa. Emil oli kasvanut hyvin omilla käyrillään (joista en niin paljon ymmärrä, mutta esitin olevani ihan kärryillä). Painoa oli kertynyt 9,26 kg ja pituutta 69 cm. Neuvola tädin kommentti oliHiukan pyöreä, mutta ei me Emiliä dieetille laitetaEmiliä kommentti hymyilytti vaikkei ehkä ymmärtänytkään mitä se tarkoittaa. Suosittelen kaikille isille menemään vähintään kerran neuvolaan ilman äitiä, saatte ihan uudenlaisen käsityksen neuvola käynnistä, jos aikaisemmat kokemuksenne ovat saman tyylisiä mitä minulla aiemmin. Neuvolan jälkeen kävimme tunnin kävelylenkin keskustan laitamilla. Oulun keskustan tuntumassa on mahtavia kävelyreittejä veden äärellä ja hienoissa puistoissa.
Kotiin päästyämme oli aika taas syöttää Emil. Pian myös muu perhe tuli töistä ja kouluista kotiin. Vietimme hetken porukalla kotona ja juttelimme päivän kommelluksista. Nämä ovat mukavia hetkiä, välillä tuntuu että kiireisessä arjessa niitä on liian harvoin. Viiden jälkeen lähdimme viemään Emilin veljen treeneihin ja siitä kaupungille hankkimaan viimeisiä tarpeita ensi viikon juhla asuun. Ensi viikolla meillä on hienot iltapuku juhlat Porvoossa Haikon Kartanossa kun Secto Automotive täyttää 10 vuotta, niistä lisää tuonnempana. Tällä hetkellä istuskelen olohuoneen nojatuolissa ja hymyssä suin muistelen päivän kommelluksia samalla kun Tiina laittaa Emiliä nukkumaan. Kohta meillä on taas pieni hetki aikaa jutella kahdestaan Tiinan kanssa meidän juttuja kun muu perhe on nukkumassa. Voi kun jostain voisi ostaa lisää tunteja vuorokauteen.
Palataan tällä viikolla vielä isyys teemaan. Sunnuntainahan on myös minulle ensimmäinen isänpäivä isänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s