Päiväkirja viikko 48 ja Range Rover Velar

Aika juoksee melkoista vauhtia. Tuntuu, että vasta oli viikonloppu ja huomenna on taas perjantai eli viikonloppu edessä. Muistellaan vähän viime viikon menoja, se mitä hatarasta päästä vielä irtoaa. Paljon puuhailtiin kaikkea Emilin kanssa taas viime viikolla. Emilin ryömiminen alkaa olla jo vauhdikkaampaa ja maisemat vaihtuvat omatoimisesti jo huoneen toisesta reunasta toiseen ilman sen kummempia mutinoita. Ääntely taidot kehittyvät ja äänen voimakkuus kasvaa viikko viikolta. Toivottavasti kohta ollaan maksimissa. Lähtökohtaisesti olemme Emilin kanssa yrittäneet rikkoa pikku pojan ja koti-isän normi arkea joka viikko tekemällä erilaisia juttuja joita ei ehkä normaalisti oleteta koti-isän ja pikku lapsen arkeen kuuluvan. Tai mistäs minä tiedän kun niin vähän olen päässyt asiaan perehtymään. Ainoastaan toisten blogien kautta olen saanut jonkin näköistä kuvaa muiden koti-isien päivistä lastensa kanssa. Ja oikeastaan on kai jo melko erikoista vielä tänä päivänäkin, että isä jää lapsen kanssa vanhempain- tai hoitovapaalle kuukausiksi kotiin. Toivottavasti se on lisääntymään päin.
Viime viikko alkoi mukavalla ohjelmalla. Maanantaina meidän ohjelmassa oli Range Rover Velarin koeajo. En ole mikään varsinainen auto ihminen, mutta olen pikkupojasta asti haaveillut hankkivani Range Roverin. Siinä on jotain vanhaa aristokraattista arvokkuutta, joka kiehtoi ja sen järkälemäinen koko sekä klassinen muotoilu miellyttävät minua. Olimme jo keväällä 2017 sopineet Land Roverin maahantuonnin Oskarin kanssa, että järjestämme Inchapen (maahantuoja) ja Secton yhteistyönä uusien Land Rover ja Jaguar mallien koeajopäivän Ouluun. Se toteutui 27.11. Tilaisuuteen oli kutsuttu sekä Secton että Inchapen Pohjois-Suomen asiakkaita. Tilaisuus käytännössä järjestyi Oskarin ja kollegani Tuomaksen yhteistyönä nyt kun minä olin vanhempainvapaalla Emilin kanssa kotona. Sen verran kuitenkin osallistuimme tilaisuuteen, että kävimme Emilin kanssa koeajamassa sekä Range Rover Velarin että Jaguar XF Sportbraken. Autoista pitää todeta, että molemmat olivat erinomaisia autoja ajaa. Molemmat autot sopisivat erinomaisesti lapsiperheelle tilojen perusteella sekä mukavuuden haluiselle kuljettajalle ominaisuuksiensa perusteella. Meihin kuitenkin vaikutuksen teki ennen kaikkea Range Rover Velar. Se oli vähän kuin moderni versioaidostaRange Roverista. Sen tilat olivat riittävän isot. Takakonttiin mahtui helposti yhtä aikaa sekä Emilin isoveljen jääkiekkomaalivahdin kamat että Emilin vaunujen alaosa, johon turvakaukalon saa liitettyä. Suorituskyvystä autokriitikot ovat parempia kirjoittamaan. Meitä kiehtoi mukava ajotuntuma ja tyylitelty sisusta. Vaikkakin Velar muotoilun puolesta helposti mielletään kaupunkisotureidencitymaasturiksilöytyy siitä lisävarusteena erittäin hyvät offroad ominaisuudet. Nuo ominaisuudet ovat minulle mieleiset rakkaan harrastukseni metsästyksen puitteissa. Toki ilmankin noita kattavia maastoajo-ominaisuuksia olen pärjännyt, mutta olisihan se kiva kun pääsisi huonommillekin metsäauton teille ajamaan metsästyksen tiimellyksessä. Kiitos Inchape ja Oskari yhteistyöstä sekä mahdollisuudesta herätellä Range Rover intohimojani. Meillä oli Tiinan ja Emilin kanssa suhteellisen vähän aikaa tuona iltana kun Range oli meillä testissä niin valitettavasti en saanut siitä sen koommin hyviä kuvia napsittua tai tarkempia speksejä kirjattua. Pääsette kuitenkin itse tutustumaan tarkemmin Velariin tästä.

Muutoin viime viikko mentiin melkoisen tavallisissa merkeissä. Vietimme Emilin kanssa paljon aikaa kotona. Kävimme muutaman kerran kaupungilla lounaalla Tiinan kanssa sekä hiukan jouluostoksilla. Kävimme kuskaamassa Emilin veljeä treeneihin ja teimme hyvää ruokaa. Ruuasta puheen ollen, kehittelin erään salaatin makumaailman pohjalta mahtavan kiusauksen. Uusi tuttavuus oli mieleen myös Emilin veljille, jotka ovat melkoisia juustohiiriä. Kiusauksen tein muuten normaalin kinkkukiusauksen tavoin, mutta kinkku korvattiin savubroilerisuikaleilla ja vuohenjuustoraasteella. Tarpeet löytyivät ihan normaalista marketista. Kannattaa kokeilla jos olette vuohenjuuston ystäviä.
Viikonloppuna otimme aika rennosti. Koko porukka oli kotona. Kävimme vuoroin Kuntokeskus Hukassa kuntoilemassa Tiinan kanssa. Teimme hyvää ruokaa, katsoimme koko porukalla elokuvan ja söimme vähän karkkia. Sen lisäksi kävimme katsomassa Suomen 100 vuotista itsenäisyyttä kunnioittamaan tehtyä valotaideteosta Kuusisaaressa Oulun keskustan liepeillä. Postauksen kuva on tuosta tapahtumasta. Kaiken kaikkiaan viikko oli mukavan rento ja rauhallinen. Mikä parasta siihen kuului paljon yhdessä oloa niin Emilin, Tiinan kuin kokoporukan kesken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s